Oct 22 • Cansel Özermen

Dijital Girişimcilik

Girişimcilerin, zor zamanlarda bile alışılmışın dışında hareket ettikleri bilinir. Nakit akışı zorlukları, öngörülemeyen müşteriler veya diğer girişimci olumsuzluklarla uğraşıyorlarsa, becerilerini veya tutku projelerini tam gelişmiş kariyerlere dönüştürme konusundaki kararlılıkları sınır tanımıyor. Bağlılıkları, yeni nesil girişimcilerin pazardaki bir ihtiyacı karşılama misyonunu sürdürmelerinin yolunu açtı. Bugün girişimcilere aynı ilkeler rehberlik ediyor, ancak öne çıkmak ve başarılı olmak için farklı bir takım çantası gerekli olabilir.
COVID-19, büyük ekonomik gerilemeleri, yüksek işsizlik oranlarını ve hayatta kalan işletmeler için dijital dönüşüme yönelik kolektif bir baskıyı tetiklediğinde, "COVID-prenörleri" rekor bir hızla kendi patronları olma hayallerini sürdürdüler. Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü'ne (PIIE) göre , silikon vadisi ile ünlü ABD'deki yeni iş kurma başvurularının sayısı 2020 yılının Ocak ayından Eylül ayına kadar 2019’un aynı dönemine göre %23 arttı.
 
Bunu daha da detaylandırmak için ABD Sayım Bürosu , yalnızca Temmuz-Eylül 2020 arasında sunulan 1.559.950 yeni iş açma başvurusu olduğunu bildirdi. 2019'un aynı döneminde sunulan 859.345 yeni başvuruyla karşılaştırıldığında, 2020'deki bu %82'lik artış, yıldan yıla şimdiye kadar kaydedilen en büyük artış oldu. Bu rakamlar kafa karıştırıcı görünse de, pandeminin en yoğun olduğu dönemde girişimciliğin yükselişte olmasının ve 2023'e kadar da artmaya devam etmesinin birkaç nedeni var.

Dijital Girişimci Nedir?

Bir girişimci, kendi işini yapan ve işlerini yürütmek ve ilerletmek için genellikle finansal riskler alan kişidir. Bir işletmeyi yönetmek kolay bir başarı değildir ve dijital bir öğe eklemek iş yükünü artırabilir. Bununla birlikte, dijital dünya, gelecek vaat eden girişimcilerin isimlerini duyurmasını kolaylaştırıyor.

Dijital girişimciler, dijital platformlar aracılığıyla faaliyet göstermenin yasal mevzuatlara eklenmesiyle “serbest meslek sahibi” statüsünde oldular ve iş fikirlerini hayata geçirmek için devlet fonları ve avantajlı banka kredilerinden yararlanabiliyorlar. Potansiyel müşterileri bulmak için Bilgi Teknolojisine (IT) ve dijital medya araçlarına güvenen Dijital Girişimcilere bu araçlar, işlerini yerel topluluklar veya yakın çevreleri dışında tanıtma fırsatı veriyor. Ayrıca bu araçlarla fiziksel bir ofis alanına harcamaları gereken paradan tasarruf ediyor ve onu daha uygun fiyatlı bir çevrim içi mağaza cephesiyle değiştiriyorlar.

Dijital işletmeler arasında e-ticaret, bloglar, çevrim içi kurslar ve ürün ve hizmetler için diğer dijital alanlar bulunur. Dijital girişimciler, istedikleri yerde ve zamanda çalışma konusunda daha fazla esnekliğe sahiptirler. Bu özellik onlar için rahat bir çalışma ortamı sunarken daha fazla işlerine odaklanabilirler. Bununla birlikte, finans söz konusu olduğunda tüm girişimcilik küçük bir inanç sıçraması gerektirse de, dijital girişimcilik bankaları zarara uğratma olasılığı daha düşük olan bir alan sunar.

Dijital Girişimciliğe Karşı Girişimcilik

Dijital girişimciler, diğer girişimcilerden temel olarak mal ve hizmetleri sergileme biçimleri ve içerdiği finansal risk düzeyi bakımından farklılık gösterir. Geleneksel girişimcilik genellikle faaliyet göstermek için fiziksel alan gerektirir. Bu kişiler, mal ve hizmetlerini tanıtmak için çevrim içi kaynakları kullanabilseler de, bu ortama güvenmezler. Bunun yanı sıra, fiziksel kaynaklar genellikle dijital olanlardan daha pahalı olabilir.

Diğer bir fark, müşteri tabanını nasıl oluşturduklarıdır. Tipik girişimciler, marka bilinirliği oluşturmak için ağ oluşturmaya bağlıdır. İstikrarlı bir müşteri tabanını sürdürmek için girişimci, uzun vadeli müşteri ilişkileri kurmalıdır. Dijital girişimciler, aynı zamanda bir müşteri tabanı oluşturmaya ihtiyaç duyarken, potansiyel müşterileri karşılamak için, her zaman şahsen dışarı çıkmak zorunda değildir. Belirli hedef kitlelere ulaşmak ve soruları sözlü olarak yanıtlamak için çevrim içi araçları kullanabilirler.

 
Geniş bir küresel erişime sahip bir dijital işletme için her müşteriyle şahsen tanışmak mümkün değildir. Dijital girişimcilik daha fazla genişleme fırsatı sunarken, bu dijital büyüme müşteri deneyimleri için zorluklar yaratabilir. Tüm iş fonksiyonlarında dijitalleşme, bir kuruluş büyüdükçe daha zorlayıcı hale gelebilir.

 
İnsanların daha büyük işletmelerden beklentileri yüksektir, bu nedenle tüketiciler için erişim kolaylığına çok dikkat etmek önemlidir. Örneğin, müşteriler ilgilendikleri ürün veya hizmetleri kolayca arayabilmeleri, sitelerdeki yardım formu veya yorumların kontrol edilip ve müşteri sorularının zamanında yanıtlanması vs.

Hem geleneksel hem de dijital girişimciler risk alır ve sıkı çalışmalarından muazzam faydalar elde edebilir. Her ikisi de marka bilinirliğini artırmak için sadık müşterilerden oluşan bir ağ oluşturmayı gerektirir. Her ikisi de müşteri beklentilerini sürekli olarak aşarak sadık bir müşteri kitlesi oluşturabilir. Dijital girişimcilik, geleneksel bir ticari girişimin tüm koşuşturmacasını da yapmayı gerektirir. Ancak ek olarak daha geniş bir müşteri tabanını koruma, sürekli olarak güncelleme ve dijital bir alana ekleme yapma olanağı sunar.

Dijital Girişimci Becerileri

Dijital dünya, size bir şeyler satmaya çalışan insanlarla dolup taşıyor. Bu nedenle, bir medya selinde öne çıkmanın nasıl mümkün olduğunu merak edebilirsiniz. Yeni müşteriler kazanmanın en iyi yollarından biri, mutlu mevcut müşterileri sergilemektir. Ürününüz veya hizmetleriniz hakkında övgüler yağdırmak sizin için kolaydır çünkü bu sizin işinizdir ve bu konuda çok tutkulusunuzdur. Ancak insanlar ürün kalitesinin kanıtını görmek isterler. Ayrıca, müşteri incelemeleri ve referansları potansiyel müşterilerin endişelerinin giderilmesine yardımcı olur.

Dijital girişimciler , rakip markalardan hem daha iyi hem de farklı olmanın yollarını bulmalıdır . Kendinizi müşterinin yerine koyarak ve ihtiyaçlarını düşünerek, onlarda yankı uyandırma olasılığı daha yüksek olan içerik oluşturabilirsiniz. Öne çıkmanın bir başka yolu da sıra dışı bir şey sunmak, belirli bir alanı hedeflemek ve müşteri geri bildirimlerini davet etmektir. Kitlenizle bağlantı kurmak için fazladan yol kat ettiğinizde, işletmeniz gerçek hayranlar kazanacaktır.


Sürekli genişleyen dijital dünyaya ayak uydurmak için birden çok platformda varlığınızı sürdürmeniz gerekir. Ancak, 20 farklı platformda olmak gerçekçi veya yardımcı olmayabilir. Araştırmanızı yapın ve müşteri tabanınızın çevrim içi olarak nerede vakit geçirdiğini görün. Örneğin, kolej spor formaları oluşturursanız, önemli bir demografik grup 18-24 yaşındakiler olabilir. Bu grup için TikTok, Instagram veya Snapchat, reklam çabalarınızı odaklamak için en iyi platformlar olabilir.

Neden Dijital Girişimcilik?

2021 ve 2022 yılı boyunca Google Trends, "nasıl iş kurarım", "evden nasıl iş kurarım" ve "çevrim içi ortamda nasıl iş kurarım" gibi aramalarda önemli artışlar kaydetti. İşte dijital girişimciliğin yükselişte olmasının birkaç temel nedeni:

  • Artan fırsatlar
  • Fethedilmemiş pazarlar
  • Tüketicilere kolay erişim
  • İşin ve hayatın anlamını yeniden değerlendirmek
  • Uzaktan çalışma esnekliği

Artan Fırsatlar

Hevesli dijital girişimciyseniz, bir iş kurmak için her zamankinden daha fazla fırsat var. Fırsatlar arasında, küçük işletmeler için çalışmalarını başlatmak ve yürütmek amacıyla, bir dizüstü bilgisayar yeterli olabilir. Yatırımcılar ve finansman sağlayıcılar, daha önce hak kazanamayan yeni işletmelerin kurulmasını teşvik etmek istediklerinden, fon edinirken küçük işletme kredilerine, kitle fonlamasına ve istekli melek yatırımcılara daha kolay erişim gibi diğer alanlardaki kredilere göre daha az sermaye kısıtlaması vardır. Dijital girişimcilerin kurduğu işletmeler teorik olarak COVID-19'un ardından kaybedilen işletmelerin ekonomideki yerini alacaktır. Yeni işletme sahipleri de pandemiyle ilgili iş kapanışları nedeniyle daha az rekabetle karşılaşacaktır.

Girişimcilerin yalnızca bir işverenin sabit gelirlerine güvenmek yerine, kendi gelirlerini kontrol etme fırsatı da kendi çevrim içi işlerini yürütme güdülerinde önemli bir rol oynar. Kabul edelim, kim kendi patronu olmak istemez ki?

Fethedilmemiş Pazarlar

Türkiye'de Temmuz 2022'de, kapanan şirket sayısı 2021 yılının aynı ayına göre %53,7 oranında arttı. Covid-19 başlangıcından beri kapananlarla birlikte, bu durum birçok ekonomik pazarda büyük boşluklar bıraktı. Bazı dijital girişimciler bu pazar boşluklarından yararlanmayı başarırken, özellikle dijital dönüşümle ilgili olanlar olmak üzere birçok fethedilmemiş pazar da keşfedildi. Pek çok yeni girişimci için bu inovasyon dönemi, uzaktan çalışmayı desteklemek için hizmet olarak yazılım uygulamaları oluşturmak, spor salonları kapalıyken sanal egzersiz sınıfları sağlamak veya market alışverişi için temassız teslimat hizmetleri sunmak gibi hiper ilgili faaliyetleri içeriyordu.

Tüketicilere Kolay Erişim

ABD Statista Araştırma Departmanı tarafından Şubat 2021'de yapılan bir ankete göre , yanıt verenlerin %46'sı her gün beş ila altı saatlerini mobil akıllı telefonlarında geçirdiklerini belirtmişler. Bu veriler, tüketicilerin yalnızca günün önemli bir bölümünde pazarlamacılar için teorik olarak erişilebilir olduğu değil, aynı zamanda pazarlamacıların tüketicilerin cep telefonlarında olduğu anlamına gelir. Başka bir deyişle, özellikle sosyal medyayı ve mobil ticaret (m-ticaret) platformlarını kendi avantajlarına kullanabilen becerikli dijital girişimciler için müşterilere her zamankinden daha kolay ulaşılabilir.

Dahası, e-ticaret satışları artmaya devam ederek daha fazla girişimciyi mal ve hizmetlerini çevrim içi satmaya yöneltiyor. 2022 yılı ilk 6 ayı itibarıyla Türkiye’de e-ticaret hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre %116’lık artışla 348 milyar TL olarak gerçekleşti. 2022 yılı ilk 6 ayında sipariş adetleri yüzde 38 artış ile 1 milyar 654 milyon adetten 2 milyar 294 milyon adede yükseldi. Aynı dönemde e-ticaretin genel ticarete oranı ise %18,5 olarak gerçekleşti.

İşin ve Hayatın Anlamını Yeniden Değerlendirmek

Bir Washington Post-Schar Okulu anketine göre , 40 yaşın altındaki ABD'li her 3 işçiden yaklaşık 1'i, pandeminin başlangıcından bu yana mesleklerini veya çalışma alanlarını değiştirmeyi düşündü. Pew Araştırma Merkezi , pandemi nedeniyle işsiz kalanların %66'sının mesleklerini veya çalışma alanlarını ciddi şekilde değiştirmeyi düşündüğünü bildirdi. İşin bu kapsamlı yeniden değerlendirilmesi veya Büyük İstifa, insanların hem hayatta hem de kariyerlerinde kendileri için neyin önemli veya anlamlı olduğuna dair düşüncelerini değiştiren pandemiye bağlanabilir. Bazıları için bu, dijital girişimci olmaya giden doğrudan bir yoldu.

Uzaktan Çalışma Esnekliği

Pandemi sırasında uzaktan çalışma esnekliğindeki artış, birçokları için dijital girişimciliğe giden bir basamak oldu. Bazı insanlar muhtemelen evden çalışmak için daha fazla zaman harcamalarının, bir iş planı geliştirmeye daha fazla zaman ayırmalarına izin verdiğini fark etti. Ayrıca, ilk kez evden çalışabilen birçok kişi, bunun tercih ettikleri çalışma şekli olduğunu kısa sürede anladı. 

Morning Consult tarafından yapılan anketlere göre , ABD'deki çalışanların %81'i uzaktan çalışmaktan keyif aldıklarını söylüyor, uzaktan çalışanların %74'ü daha üretken olduklarını söylüyor ve her 4 yetişkinden 3'ünden fazlası uzaktan çalışma seçenekleri sunan işlere başvurmayı tercih ediyor. Ek olarak, Mayıs 2021'de 1.000 ABD'li yetişkinle yapılan bir ankette %39'u, işverenleri uzaktan çalışma konusunda esnek olmazsa işi bırakmayı düşüneceklerini söyledi. Y kuşağı ve Z Kuşağı katılımcılarına bakıldığında, bu sayı %49'du.